delivery header Transport gratuit pentru comenzi de peste 400 RON
Înapoi

Latte macchiato vs. caffe latte: care este diferența?

Blog - 2021-12-09

Latte macchiato vs. caffe latte: care este diferența?

Nu există o alegere corectă sau greșită când vine vorba despre cafea, totul stă în aromă și în plăcerea de a savura cafeaua preferată. Cafeaua reprezintă unul dintre ritualurile noastre zilnice, fie că vorbim despre cafeaua pe care o preparăm pentru a ne înviora diminețile, fie despre cea care însoțește momentele de răsfăț alături de persoane dragi. De asemenea, ea este licoarea care animă conversațiile, care nu ne îmbie doar cu aroma, ci și cu stilul de servire.
Pentru a o putea savura complet, trebuie să înțelegem diferitele tipuri de cafea, indiferent că o preparăm la ibric sau la un espressor. Prepararea unei cești de cafea desăvârșite este mai simplă decât pare dacă urmăm pașii corecți.
Prin compoziție, rețeta de caffe latte presupune unul sau două shot-uri de espresso cu lapte aburit și un strat subțire de spumă de lapte pentru a completa compoziția. Pe de altă parte, un latte macchiato presupune doar un accent delicat de lapte în shot-ul de espresso – macchiato în italiană însemnând „pătat”. La macchiato, proporția ar fi 90% cafea și 10% lapte. Diferența principală dintre cele două constă în cantitatea de lapte care dă aromă, macchiato este un espresso cu puțin lapte, pe cand caffe latte este un espresso cu multă spumă de lapte.

Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 400 RON
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
Transport gratuit pentru comenzi de peste 400 RON
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare