Produse / Cafea SPECIALTY
Cafea de specialitate
Cafeaua de specialitate nu este doar o denumire, ci și o garanție a calității, deoarece cafeaua este supusă unor verificări continue, de la arborele de cafea până când ajunge în ceștile noastre.
Organizațiile responsabile verifică cafelele de specialitate conform unor standarde definite, fiind permise cel mult 4 boabe imperfecte în 40 kg de cafea.
Printre marile puteri în ceea ce privește cafelele de specialitate sunt și Etiopia, Columbia, Kenya și Panama. Numai 5% din recolta mondială de cafea se clasifică ca cafea de specialitate.
Ca și în cazul vinului, gustul cafelei depinde, de asemenea, de nenumărați factori: de soi, de calitățile solului în care este cultivată planta, de metoda de procesare și, în mare măsură, de modul preparării cafelei.
Prăjirea boabelor de cafea de specialitate se efectuează, de regulă, în instalații de mici dimensiuni, prin metode tradiționale, iar măcinarea are loc cu puțin timp înainte de consum.
Cafeaua de specialitate întruchipează calitatea, precizia și dragostea față de cafea.